Nyhed

Per Mikkelsen stopper som frontfigur i DN

På årsmødet i Danmarks Naturfredningsforenings (DN) den 30. november 2022 valgte Per Mikkelsen, Stadil, at træde tilbage som bestyrelsesmedlem og som den, der har tegnet DN Ringkøbing-Skjern udadtil gennem en lang årrække.

Per Mikkelsen bliver ofte præsenteret som formand for DN Ringkøbing-Skjern. Men det var han ikke. Afdelingen har i en lang årrække været ledet af et triumvirat bestående af Per Mikkelsen, Tage Madsen og Kristian Albæk Pedersen.


Når Per Mikkelsen ofte har været den, der tegnede foreningen i forhold til for eksempel medierne skyldes det, at det meget ofte har været ham, der har formuleret høringssvar, læserbreve, klager og forslag til kommunale og statslige planer og projekter.


Netop derfor blev han hyldet af bestyrelsen for ”lang og tro tjeneste” for natur på årsmødet. Tage Madsen holdt en tale, hvori han så tilbage på deres samarbejde gennem mere end 30 år. Han fremhævede Per Mikkelsens store, faglige viden om og erfaring med lovgivningen og naturbeskyttelse, og hans enorme flid, pligtfølelse og engagement i arbejdet for DN og naturen.


Utallige er de høringssvar Per Mikkelsen gennem to årtier har formuleret om alt fra kommune- og lokalplaner, vindmølleprojekter og kommentarer til kommunale politikker og planer, og til statslige projektet, som berører kommunen, som Natura 2000 planer, råstofplan, højspændingsledning og udvidelse af rute 15. Antallet af omfattende dokumenter, Per Mikkelsen har læst, analyseret med DN-briller og kommenteret gennem to årtier er enormt. Og alle hans kommentarer har været baseret på grundighed, faglighed og saglighed.


Tage Madsen sagde blandt andet: ”Hele vejen igennem har du trukket det lange, seje træk med at gennemlæse sagerne. Alt i alt er det indholdet i mange, mange tusinde sider, du gennem årene har læst og givet DN’s kommentarer til. Fra bestyrelsen skal der lyde en stor TAK for din omfattende indsats.”  


Også byrådsmedlem Niels Rasmussen takkede Per Mikkelsen på byrådets vegne for hans saglighed og seriøsitet i DN’s input til og samarbejde med kommunen.


Per Mikkelsen har valgt at holde kontakten til DN’s bestyrelse som suppleant. Nyvalgt til bestyrelsen blev Morten Lund Hansen. Kristian Albæk Pedersen og Jonna Odgaard blev genvalgt.