Nyhed

Krondyrbrøl på Borris Hede

45 forventningsfulde vestjyder satte sig lørdag aften den 14. september i en bus på Borris Hede for at opleve hedens natur, og først og fremmest for at se og høre kronhjortene brøle, som de gør her i brunsttiden. Og de fik i den grad forventningerne opfyldt.

Turens eminente guide, terræninspektør Ole Lembcke Pedersen, øste af sin viden om Borris Skydeterræn, både historien og den daglige drift, og især af sine store viden om naturværdierne i den enestående naturperle, som den næsten 5000 kvadratmeter store Borris Hede er. Undervejs rundt på heden så deltagerne adskillige gange kronhjorte med deres rudler af hinder løbe over heden eller stå mellem træerne.

I et fantastisk og fredet egekrat ved Omme Å hørte deltagerne første gang kronhjortebrøl. Det gentog sig ved Kelbæk Sø, hvor vi i solnedgangen ydermere så fire traner flyvende ind over søen. Også ved Gravl hørte vi mange hjorte brøle fra alle retninger. Aftenen fik en nærmest magisk finale, da vi ved Udsigten, mens kronhjorte brølede i stereo, så først to havørne-unger flyve ud over ådalen og derefter en voksen havørn, der fløj lige hen over hovedet på os på vej mod reden. Så bliver det ikke bedre.

Det var 6. gang, DN Ringkøbing-Skjern gennemførte Kronhjortebrøleturen på Borris Hede. Som tidligere år har vi desværre måttet sige nej til mange interesserede, fordi bussen var fyldt op. Vi sigter mod at gentage turen næste år. Som tidligere vil vi lægge den på DN’s elektroniske turkalender i løbet af sommeren, og også annoncere den i nyhedsbrevet til medlemmerne, for at DN’s medlemmer kan få fortrinsret til pladserne, før vi annoncerer turen i aviserne.