Edith Jager Andersen, der har sommerhus i Skuldbøl, har sendt os en vældig fin lille guide til sommerfulge i det vestjyske landskab. Hendes tekst og fotos bygger på fund af sommerfugle i naturområderne ved Skuldbøl/Hemmet og Skaven tæt ved Ringkøbing Fjord. Men Edith har forsøgt at gøre indholdet af guiden så brugbart, at man også kan bruge den til at lede efter sommerfugle andre steder i den vestjyske natur.

I guiden giver Edith råd til, hvoran man kan få flere sommerfugle i sommerhushaven. Hun mener, at nogle sommerhusejere med ganske få greb vil kunne få en fantastisk naturgrund med sommerfugle. I guiden kan man læse om sommerfugles foretrukne fødeplanter og værtsplanter for deres larver.

I DN opfordrer vi meget til, at sommerhusejere og haveejere følger Ediths gode råd om at skabe en vild grund og en plantevækst, der gavner sommerfugle og andre insekter, fordi der i vores forarmede natur i Danmark kun findes få af de vilde blomster og planter, som sommerfugle og andre insekter har brug for. Samtidig kan man støtte op om kommunens kampagne "Vores vilde Vestjylland".

Læs Edith Jager Andersens sommerfugle-guide her.